Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων αποφοίτων Δημοτικών Σχολείων που θα φοιτήσουν για το σχολικό έτος 2024-25 στην Α΄ Γυμνασίου σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά αναφορικά με θέματα χωροταξίας και μετεγγραφών.

Στην περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία για αλλαγή σχολείου και μόνο εφόσον αυτή πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους , οι κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στην οποία αναφέρουν τους αποχρώντες λόγους της μετεγγραφής προσκομίζοντας τα έγγραφα και πιστοποιητικά που κατά την εκτίμησή τους τεκμηριώνουν τους λόγους του αιτήματος. Η αίτηση υποβάλλεται με την έναρξη του διδακτικού έτους, δηλαδή το μήνα Σεπτέμβριο, στις σχολικές μονάδες (Γυμνάσια). Καμία αίτηση μετεγγραφής δε θα υποβάλλεται απευθείας στη Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Πειραιά. Προκειμένου να θεμελιώνεται το δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες της αρχικής τους τοποθέτησης.

Οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων που έχουν αδελφό-ή στην 1η ή 2η τάξη Γυμνασίου
εγγράφονται στο ίδιο Γυμνάσιο με αυτό του αδελφού-ής α ν ε ξ α ρ τ ή τ ω ς διεύθυνσης κατοικίας

Η κατανομή των αποφοίτων της ΣΤ τάξης του σχολείου μας στα Γυμνάσια έγινε σύμφωνα με το έγγραφο που ακολουθεί, στο οποίο αποτυπώνονται οι δρόμοι που αντιστοιχούν σε κάθε Γυμνάσιο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση-διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να αποστέλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dide-peiraia.att.sch.gr .