Στο μάθημα των Αγγλικών στο σχολείο μας δίνουμε έμφαση σε όλα τα πολιτισμικά στοιχεία τα οποία βοηθούν τους μαθητές να αποκτήσουν βαθιά γνώση της γλώσσας και της χρηστικότητάς της. Γι’ αυτόν τον λόγο γιορτάσαμε μαζί με τα παιδιά την ημέρα των Ευχαριστιών.
Κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου στην Αμερική, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες του κόσμου, τα μέλη μιας οικογένειας συγκεντρώνονται για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για όλα τα καλά που έχουν βιώσει μέσα στην χρονιά.
Σημαντικό στοιχείο της γιορτής είναι το άφθονο φαγητό με κυρίαρχη τη γαλοπούλα αλλά και πολλά λαχανικά που θυμίζουν την πρώτη επιτυχημένη σοδειά των Άγγλων προσκυνητών στην Αμερική.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη γιορτή ξεκίνησε προς τιμή των ιθαγενών της Αμερικής, οι οποίοι βοήθησαν τους προσκυνητές να εγκλιματιστούν στα νέα εδάφη και να καλλιεργήσουν τη γη προς όφελός τους.
Είναι σημαντικό λοιπόν να δείχνουμε βαθιά εκτίμηση προς πρόσωπα και καταστάσεις που συντελούν στην ευημερία όλων μας και να αισθανόμαστε ευγνώμονες για τα απλά κατορθώματά μας χωρίς να θεωρούμε κανέναν και τίποτα δεδομένο.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η γιορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving) αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί μάθημα ζωής για τους μαθητές μας.
Απολαύστε κι εσείς τις δημιουργίες τους!