Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που
γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018

Ώρες Εγγραφών: 8:20π.μ. – 9 πμ και 1:20 μμ-2 μμ καθημερινά.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

Α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας* ή ληξιαρχική πράξη γέννησης (μόνο για αλλοδαπούς μαθητές)

*Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘΑ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

Β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι
έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

Γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ. (Το έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. χορηγείται από το Σχολείο, συμπληρώνεται από τον/την παιδίατρο και προσκομίζεται έως την ημέρα έναρξης των μαθημάτων για το νέο Σχολικό Έτος)

Δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

Ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, οι γονείς/κηδεμόνες του νηπίου υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή/τρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο/Η Διευθυντής/τρια Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του/της μαθητή/τριας.

ΣΤ. Αίτηση εγγραφής (Χορηγείται από το Σχολείο)

Ζ. Αίτηση / Δήλωση για τη συμμετοχή των μαθητών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15-15:00/16:00/17:30) και στο τμήμα Πρωϊνής Ζώνης (7-8 π.μ.) του Σχολείου. (Χορηγείται από το Σχολείο)

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Σημείωση: Όλα τα απαραίτητα έγγραφα (αίτηση εγγραφής / ΑΔΥΜ) μπορείτε να τα εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου ή να τα προμηθευτείτε από το σχολείο κατά την προσέλευσή σας για την εγγραφή.

Εγκύκλιος

Διευθύνσεις Εγγραφής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας